Hofner Advocatuur heeft Triade-Vitree bijgestaan in een kort geding tegen de aanbesteding jeugdhulp met verblijf in Flevoland. Op 19 oktober 2023 heeft de voorzieningenrechter vrijwel alle vorderingen van Triade-Vitree toegewezen. Een mooi juridisch succes met uiteindelijk hopelijk betere jeugdhulp in de regio Flevoland.

De regio moet terug naar de tekentafel. De rechter is het met Triade-Vitree eens dat de regio belangrijke eisen niet zorgvuldig had onderzocht en onderbouwd. In dat geval kan ook niet bepaald worden of wel sprake is van reële tarieven die passen bij deze eisen. Daarnaast geeft de rechter heel duidelijk aan dat een algemeen streven om – in lijn met de landelijke hervormingsagenda – de transitie te gaan maken naar kleinschaligheid van een concreet plan moet worden voorzien. De regio kan dat niet onderdeel van de aanbesteding maken en aangeven dat het concrete plan later wel gaat worden uitgewerkt.

De hele uitspraak is hier te lezen: https://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBMNE:2023:5403.

Ook vragen of problemen bij een zorginkoopprocedure? Hofner Advocatuur heeft 20 jaar ervaring. Neem vrijblijvend contact op via info@hofneradvocatuur.nl of bel 06-14339727 (mr. Cees Jan de Boer).